Kiipeilysyksy ja Japanifiilistelyt

Xavierin White Noisen toisen kierroksen innoittamana innostuin sitten bloggaamaankin taas vaihteeksi, koska tärinälevelit ilmeisesti ylittivät kriittisen pisteen. Homman nimihän on se, että keli on ollu ihan p***a lähes koko syksyn ja sehän on antanut hyvän mahdollisuuden keskittyä duuniin, graduun ja kiipeilyyn ja perinteiseen tyyliin muuta ei olekkaan sitten tarvinnut tehdä. Varsinkin kaksi ensimmäistä ovat myös sen verran tehokkaita pällinlevittäjiä, että mieli alkaa pikkuhiljaa jo vaellella tulevaa Japanin reissua kohti.

Koska hiihtämään ei vielä pääse ja 2/3:sta aiemmin mainitusta ei kummasti innosta bloggailemaan niin kirjotellaampas siitä kolmannesta eli kiipeilystä. Kiipeilystä tuli tosiaan innostuttua vihdoinkin ihan kunnolla, mistä suurin kiitos kuuluu ehkä Jyväskylän Boulderpajan Jyrkille, joka toi hienot puitteet Jyväskyläänkin reenata boulderia, propsit! Ja reenattuhan sitten onkin, empäs ole tainnut hiihtämisen lisäksi innostua mistään yhtä paljon sitten teinivuosien kisasulistelujen jälkeen, huikee fiilis kyllä! Pajalla on siis tullut rampattua, alussa pari kertaa viikossa, koska näpit ei kestäny enempää, loppukesästä kolme kertaa viikossa alkoi olla jo normi ja viime viikkoina on välillä kyennyt käymään jopa neljä kertaa eikä taida takana olla kuin yksi yhden kerran viikko viimeiseen puoleen vuoteen!

Ja sen kyllä huomaa. Nimittäin tälläkin hetkellä käsivarsien lihakset tuntuu olevan niin jumissa, että huomiset boulderit pelottaa jo valmiiksi. Kävin myös ekaa kertaa sitten kesän ulkokiipeilyjen jälkeen köysittelemässäkin eilen, kun graniittiin oli tullut uusia reittejä ja tämä pienenpieni lajinvaihto pamautti koko yläkropan ja coren kyllä aivan juntturaan. Mutta on se kyllä hienoa hommaa ja kehitystäkin on tapahtunut! Varsinkin alun kehityskaari boulderissa oli ihan uskomaton, kun tuntui että hermoston kehittymisen myötä joka viikko meni uusia haastavampia reittejä, kunnes jossain 6A+ tasolla kaari alkoi loiventua ja loiveni ihan reilusti jopa, kun pariin kuukauteen ei oikein tuntunut mitään uutta nousevan ja ehdin jo parit ihan systemaattiset reenitkin tehdä, mutta sitten yhtäkkiä tulikin ihan hirveä ascend spree ja pitkäaikaisia projekteja nousi viikossa useampia! Mitäs sitä siis reenaileen! No ei vaan kait tuota pitäis vähän alkaa miettiä ja varsinkin varomaan vähän nivelten osalta kun krimppivoima tuntuu kasvaneen kuukaudessa ihan huomattavasti, mikä siis oli kyllä yksi tekijä, että uusia reittejä rupesi niin kovasti nousemaan. Jospas inspistä vaikka alla olevasta videosta, otelautakin on jo ostoslistalla kunhan Japanista selviää takaisin:

Japanista puheenollen, reissuunlähtö on 15.1. ja päiv… viikkoja lasketaan jo kuumeisesti ja fb-tsätti alkaa olla räjähtämispisteessä malttamattomuuden johdosta. Homman nimi on siis kahdeksan viikkoa pöllyttelyä Hakubassa viime talven tapaan, koska olihan sinne päästävä takaisin. Ja mukava lähteä tuuppamaan heti ekasta päivästä lähtien kun mestat tuttuja. Gearitkin alkaa olla kasassa Camussa odottelevaa ABS:ssää lukuunottamatta, mutta pitää se vielä ennen joulua käydä hakemassa. Tänä vuonna reissuunlähtevät sivakat ovat viime vuodesta tutut Hell Bentit Dukeilla tuunattuna, koska uusi randopopo ei oikein muihin siteisiin uppoa ja kinkkaussukseksi lähtee kevään aleista hankitut Pirkkasukset eli Coreuptin Born to Dropit Dynafitin Radical FT:llä varustettuna. Mielenkiinnolla melkoisen jäykkiä Coreupteja odottelen, mutta uskallan luottaa niiden uivan paremmin kuin Coombackien 125mm leveyden ja reippaamman keularockerin johdosta.

Tulevan kauden lelut

Ja koska omia videoita on niin kiva kattoa, että melkein tulee haikeudesta itku silmään niin tässäpäs vielä fiilistelyvideo viimereissulta:

Eipä kait siinä sitten muuta, täriseminen jatkuu kuin myös hiileenpainaminen gradun kanssa, että siitä tosiaan kohta pääsisi jo eroon ja ehkä siinä sivussa pitää vielä jaksaa Baabelin pyörääkin pyörittää, mutta kaitpa sitä vielä sen seitsemän viikkoa!

This entry was posted in Talvi, Välineet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *