Talvi, Movember ja skenexpot

Heipparallaa vaan pitkästä aikaa! Hiljaista on ollut, mutta uusi talvi tulla tupsuttaa kovaa vauhtia ympäri pohjoista pallonpuoliskoa ja Facebookin newsfeedi alkaa olla sen mukainen. Suomen Ateenaankin ensilumet saatiin jo ja kaikkien(?!) ihmetykseksi se ei ole vieläkään sulanut pois, vaikka pienen maanantai-illan “pysyvän lumen” toivonkipinän johdosta tiistai-aamuna saikin jo hieman taas maistiaista siitä loskassa kahlaamisesta. Yllättäen kuitenkin lunta tipahti samana päivänä hieman lisää ihan siinä valkeassa muodossa, joten tapahtumat ovat olleet lähes päinvastaisia totuttuun täällä Etelä-Suomessa, kun aiempina talvina lumisade on muuttunut melkein lennosta räntäsateeksi ja lumesta on nautittu lähinnä noin vartin verran ja loskasta noin viikon verran sen päälle, tätä jatkuen noin 3kk ajan aina tammikuulle asti.

Jokatapauksessa lumen tuoma valoisuus ja lumisateessa käveleskely laukaisi lapsuus- ja nuoruusvuosien muistot siitä jokasyksyisestä talven odotuksesta, kun kotikeskus-Kommattiin oli päästävä heti kun ensimmäinen metrin leveä ura hänkkärille oli mahdollista kolailla kasaan. Lumentulosta saatava fiilis on pysynyt kumman samana, vaikka nykyään tuntuukin että siitä lumesta ja talvesta on enemmän riesaa kuin hyötyä täällä pimeällä flatlandilla missä mittari laskee epäinhimmillisiin lukemiiin lähes 100-varmasti joka vuosi ainakin joksikin aikaa. Leveyspiiri vaihtoon siis ainakin talvikuukausiksi vielä joku päivä…

Nykyään joka-marraskuinen hienous nimeltään Movember alkaa huomenna myös ja hienon hienoja kalapuikkoja alkaa pikkuhiljaa ilmestyä piireihin kuin piireihin. Tämän sankarin lähtötilanne kuvattuna alla (ei heikkohermoisille):

Alkutila (Anteeksi pelottavasta kuvasta)

Eikuvvain viikset kasvamaan vaan!

Kolmas aihe eli ilmeisesti vuoden massiivisimmat hiihto-lauta-skenekokoontumisajot ovat taas tuloillansa tulevana viikonloppuna ja näin toiskertalaisena koko messuille osallistujana odotukset ovat kovat ja pettymykset todennäköisesti suuria. Leuka rinnassa, mutta siitä huolimatta perjantaina kohti viime vuonna ensi kertaa järjestetyille ja jo legendaarisiksi muodostuneille Vapaalaskuiltamille Wanhalle Ylioppilastalolle (trendikkäästi tupla-Weellä, ei käryä onko oikeasti) pitäisi suunnistaa ja taitaapas tiedossa olla talven pääreissuporukan eli Japaniin lähtijöiden get-together ja jo viime vuonna mukanaolleiden reunion.

Helsinkiin siis viikonlopuksi haippaamaan skenepiireissä parhaista suksista, mestoista, viiksistä, kameroista, kaljoista, viinoista jne että eiköhän näistä legendaariset kinkerit aikaiseksi saada. Odotukset ainakin korkealla, jotenkin ne hiihtopiirit vaan vetää puoleensa aina tässä talven kynnyksellä, ei sille mittään maha. Ja vanhoja tuttuja näkee varmasti het niin paljon että pää mennee pyörälle.

Ai niin uutta geariahan saapui myös talven koitoksia varten:

Uudet popot

Näiden kaverina saapui myös uudet Dynafit Radicalit, jospas tällä setillä tämäkin läski saisi riittävästi voimaa sukseen. Suksiksi alle setä-Conradin pirkkatarjouksesta hommatut Coreuptin Born to dropit, mielenkiintoisen muotoset sivakat, jännä nähä miten toimivat tai kestävät.

Ei kait siinä, expoilla nähhään jos nähhään!

This entry was posted in Talvi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *