Hakuba, Japani 2012

Hellou hellou! Terveisiä Japanista, Hakubasta. Kaksi viikkoa on tullut oltua reissussa ja vihdoin päätin rikkoa blogihiljaisuuden, joka alkoi näemmä jo kesällä Juhannuksen tienoilla.

Mutta asiaan, Japani + hiihto = winning. Melko eeppistä on siis ollut. Laskupäiviä on tullut nyt 11 ja rinneturisteilut ovat kyllä jääneet vähille, itseasiassa ensimmäinen päivä sekä tämänpäiväinen. Pahimmat pyyderiressit on siis saatu hoidettua alka pois melko tehokkaasti. Kaksi välipäivääkin on mahtunut, en tiedä kyllä miten jalat ovat kestäneet näin hyvin, lieköhän syksyn lenkkeilystä onkin ollut jotain hyötyä.

Hiihtäminen täällä on kyllä melkoista ainakin tällä kaudella (average season kuulemma), koska lunta tosiaankin tulee melkein kokoajan ja puutetta tuntuu olevan enemmänkin jaffapäivistä, täysin päinvastoin kuin ainakin normaalisti Alpeilla. Kovalla lumentulolla ja jokapäiväisellä laskemisella ja paikkojen kyntämisellä mieli muuttuu myös melkoisen ronkeliksi, kun kokoajan kaipaisi uutta, mutta scouttaaminen on melko haastavaa, koska näkyvyyttä on harvoina päivinä tarjolla ja samoja ei jaksa laskea kokoajan.

Ensimmäinen 1,5 viikkoa meni paikallisen Happo-onen metsiä kolutessa sekä muutamana päivänä pienemmässä keskuksessa Cortinassa, kun lunta oli tipahdellut enemmänkin. Cortinasta tulee ainakin ressin puolesta, vähän ehkä easy access -maastonkin puolesta Innsbruckin Nordpark, koska keskuksessa on paljon täysin hissille näkyvää erittäin kivaa laskettavaa, mikä myös aiheuttaa sen että niitä laskijoitakin sitten on ihan eri tavalla, kuin esimerkiksi Hapossa vielä tällä hetkellä (Alppeihin verrattuna lähes paratiisi).

Laskettava on keskimäärin ollut helppoa metsikköä, erityisesti Cortinan metsä on todella mukavaa ja tarjonnut riittävän pitkää laskua, että jalat ovat loppuneet ennen laskua, winning! Cortinassa laskeminen on vaan vähän ressaavampaa, mutta tuleepas siellä ainakin vedettyä niitä kierroksia, kun on easy accessia ja Hapossa näin keltanokkana suurin osa aika menee mestojen pällistelyyn ja keskinäiseen säätämiseen, koska ei ole kauheasti tietoa siitä mitä edessä on ja “lokaaleja” kausilaisia on ainakin näin isolla porukalla vaikea saada opastamaan omille secret spoteilleen (surprise surprise, “there’s no friends on powder days” -Nick Kowal, Hakuba powder lodging).

Pusikoiden lisäksi pääsimme vihdoin eilen tutustumaan hieman myös Happo-onen pohjoispuolen bäkkärille parin laskun verran, koska olimme Arin kanssa vähän opiskelemassa kartan kanssa, kun powderlodgen omistaja Nick tuli perästä ja kyseli, että tiedämmekö minne olemme menossa ja sen jälkeen käski seuraamaan, mikäs siinä, koska tarkotus oli vaan traveta takaisin keskukseen suunnittelemaan enemmän. Vedimme sitten ekan runin Nickin perässä ja sen jälkeen haimme (tietenkin!) loppuporukan ja uutta kierrosta vaan. Bäkkärillä tosiaan on kyllä potentiaalia paljonkin, mutta vaatii hieman tarkempaa tutustumista ja tunnustelua sekä linjojen tarkastelua, ennenkuin uskaltaa kaasu pohjassa painaa alaspäin.

Toisen laskun päätteeksi tapasimme Nickin uudestaan vähän huonommissa merkeissä, koska eräs tyttö oli onnistunut loukkaamaan itsensä ja paikalle oli jouduttu tilaamaan apua. Meistä ei paikalla enää hyötyä ollut joten lähdimme vaan nopeasti eteenpäin häiritsemästä toimintaa enempää, mutta kyllähän tuollainen pysäyttää aina miettimään lajin riskejä, mikä on myös ihan tervetullutta välillä miettiäkkin. Onneksi luut paranee ja pää säilyi vaurioitta, toivotaan nopeaa paranemista kyseiselle tytölle.

 

Cortinan pauderiressiä, Nordpark state of mind

Vain kieli erottaa

 

Jokasen rännin pohjalla on patoja

 

Joen ylitystä

Haikkiakin että tulee lämmin

Laskettukkin on vähän. Photo by: Antti Ruohonen

Droppikoulu. Photo by: Antti Ruohonen

Cortina hotel. Photo by: Joel Nykter

Chu-Hi affea

Lodgeaffea, uusia kavereita

Japanilaiset hiihtobussit...

Japanilainen lumisade: winning!

Sushiakin löyty Japanista 2 viikon jälkeen

Sushiakin löyty Japanista 2 viikon jälkeen

Kylkeen vielä lista videoita Japanilaisessa metsikössä könyämisestä:

http://vimeo.com/34547433
http://vimeo.com/34603439
http://vimeo.com/34598011
http://vimeo.com/34648300
http://www.youtube.com/watch?v=nlHblXKs6IA
http://vimeo.com/34948648
http://vimeo.com/34950438
http://www.youtube.com/watch?v=lIyHxkcHXJU

Ensi kertaan!

This entry was posted in (tyhjä). Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *