Kuntotourasta, kaupunkihommia ja skenehengausta

Nyt on toinen päivä suksilla takana. Päivä ei todellakkaan ollut kovin perinteinen hiihtopäivä ainakaan allekirjoittaneelle, koska homman nimi oli touri ihan pelkästään kuntoilumielessä, ihan hissillä tultiin alaskin! Idea lähinnä lähti siitä, että mitään laskettavaa ei edelleenkään ole ja olisi ihan hyvä tietää miten tuo touraaminen sujuu näin vuoden tauon jälkeen. En tiedä voiko kuntoa hyväksi sanoa, mutta ainakin perille päästiin. Nousua tuli suurinpiirtein 1000 metriä lähikeskuksessa Nordparkissa kabiinin ala-asemalta aina alimmalle tuolihissille asti. Rinteenvierustaskinnailu ei kauheasti siinä vaiheessa enää houkuttanut ja Liisalla alkoi pikkuhiljaa olla kiire jo seuraaviin menoihin, joten tuolihissin ala-asema oli tänään aivan riittävä kohde. Ja perillä jalkojen rakot olivat hyvin pitkälti samaa mieltä.

Nousukarvojen ja muun yleisen varusteiden härväämisen jälkeen hissillä ylös Seegrubelle syömään eväitä ja kabiinilla alas. Maisemiahan tuollakin reissulla riitti ja auringonpaiste hölli.

Virittelyt

Määränpää

Pari kertaa lopahteli lumi vähän kesken… Ei olisi ollut tätä ongelmaa 2009!

Kesäkelit

Puu

Joskus on lunta ollut ehkä hieman enemmänkin, jos tässä kohtaa on vyöryvaroitusta.

Ei pelottanut vyöry

Liisa skinnailee

Vaihtoehtoina oli jatkaa loivemman ladun tuuppaamista tai lähteä vähän jyrkempään, tosin vähälumiseen mäkeen nousemaan ja valitsimme toki jälkimmäisen, koska ladut ovat loivia ja tylsiä.

Jännempi reitti

Maisemaa puolivälistä

Tilauksessa lunta

Jännemmän reitin loppu

Loppuhärväykset

Ja vielä lopuksi täytyy jälleen kerran antaa arvoa paikalliselle muodille:

Lepardimies

Eilinen meni edes hieman aktiivisimmissa merkeissä kuin tiistai, koska tuli käytyä esimerkiksi vaikka ulkona. Tarkoituksena oli tehdä pientä kameravertailua pari vuotta vanhan Canonin ja uuden Olympuksen välillä, seuraavassa hieman tuloksia aiheesta, päättäkää itse.

Canon:

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Olympus:

Kuva 1

Kuva 2

Kuva 3

Samalla kaupunkireissulla sain vihdoin myös kausarin hommattua, tällä kertaa myyjä jopa kykeni kommunikoimaan englanniksi sen verran, että kaupat tuli. Tällä kertaa myös löysin esitetelineestä ihan Snowcardia käsittelevän esitteen, minkä avulla olisin luultavasti saanut kortin jo viime kerralla, mutta tilanteesta niin paljon hämmentyneenä en tällaisia esitteitä edes huomannut katsoa. Nyt on kuitenkin kausari, enää uupuu siis oikeasti vain se lumi. Ja Hell Bentit. Ja vähän muuta gearia millä voisi korvata vanhempaa. Mutta niistä myöhemmin.

Snowcard

Tänään tosiaan alkaakin viikonloppuisen legendaarisen lumilautakisan Air & Stylen mehustelut ehdottomasti ainakin sloganin puolesta lempparibileilläni: “Be there in time and with a bit of luck you can party together with the riders”. Ei varmaan voi missata näitäkään. Skenetyshommat jatkuu huomenna Maria-Theresienstrassella reilijamin muodossa ja huomisen hoidon kruunaa Blumentopf (tms) -nimisen bändin ilmaiskeikka jo kello kahdeksan aikaan, koska eihän ennen kisoja voi kupitella eihän? Onneksi talvisemesterin Erasmusten läksärit pelastavat tältä kamalalta aukolta aikataulussa, koska itsenihän ei tarvitse Bergiselin tornista alas dropata. Lauantaina on sitten itse tapahtuma kello kolmesta eteenpäin, jännä nähä kyllä, Facebookin tapahtumassa rapiat 5000 osallistujaa. Ja väliajalla soittaa kukas muukaan kuin legendaaristen hiihtoleffojen The Gamen ja Propagandan taustamusiikkinakin ollut Pennywise! Enkä kyllä oikeasti muista oliko kyseisen orkesterin biisejä molemmissa, mutta salettiin ainakin toisessa.

Skenebilelippu

Ja tällainen takki on kyllä pakkohankinta, Suomen lainsäädäntö varsinkin osaisi arvostaa:

Wodkatakki

Illalla kävin vielä parilla olusella 11erhausissa muutaman paikallisen suomalaisen Erasmuksen kanssa. Mukavaa porukkaa, harmiksi vain ovat kaikki lähdössä seuraavan kuukauden aikana takaisin Suomeen tai muihin seikkailuihin. Uutta katrasta odotellaan sitten maaliskuussa.

Eipä sitten muutakuin ison maailman skenetyshommiin viikonlopuksi ja käjet ja jalat ristiin, että viikonlopun lumetusurakka tuottaa tulosta ensi viikoksi.

This entry was posted in Air & Style 2011, Innsbruck, Laskeminen, Nordpark, Touraaminen and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *