Käytännön asioita take two

Toinen kokonainen arkipäivä meni perjantailta jääneitä käytännönasioita (lue: kaikki) hoitaen. Nyt sitten on Itävallan Alppijärjestön (ÖAV) jäsenyyttä, todisteita asumisesta Itävallassa, vaihteeksi uutta ulkomaista pankkitiliä puhelinliittymää varten sekä kauhea nippu tarkkuusmeisseleitä (koska yhtä ei ole mahdollista ostaa vaan pitää ostaa kaikki torxit sun muut siinä kyljessä ja luultavasti todeta koko setti täysin onnettomaksi) rakkaan ystäväni Macbookin sisuskalujen uusimista varten.

Koska tänään ei ole laskujuttuja kerrottavana niin keskitytään käytännön juttuihin ja esitellään asuinfasiliteetteja hieman enemmän kuin sisustuspostissa, mutta sitä ennen pari juttua toiseen rakkaaseen harrastukseeni liittyen eli syömiseen!

Ensimmäisenä aamuna kävin naapurista löytyvässä “Running Wok” -nimisessä pikakiinalaisessa tms. aamiaisella (kyllä, 12 jälkeen on vielä aamu jos on vasta herännyt) eikä kyseinen pöperö pettänyt tälläkään kertaa. Ja konsepti tuossa varmasti parasta on, koska ruoassa ei kauaa kestä ja ruoan valitseminen ei paljoa helpompaa voisi olla ja ruoka tulee mukavissa jenkkileffoista tutuista pahvipurkeissa, eikä ankeissa muovirasioissa kuten Suomessa (Jos tätä lukee joku pelkistä kuvista kiinnostunut, joka ei jaksa jaarituksia lukea, mutta on jostain syystä tänne asti päässyt niin niitä voi selailla klikkaamalla ensimmäistä ja klikkailemalla kuvaan ilmestyvistä nuolista eteenpäin).

Running Wok

Tänään söin toisen kerran aamiaista vasta kaupungilla, koska aamulla tuli yllättäen kiire, että ehdin asukastoimistoon tms. ilmoittautumaan asukkaaksi ennen kello 12. Tästä johtuen nappasin siellä vierailtuani kohtalaisen muhkean Fladenbrot mit Käse und Schinken eli perus pullaa ja välissä hillitön määrä tavaraa ja majoneesia kohtalaisen huokeaan kolmen euron hintaan, mmmmaaaiiistui!

Fladenbrot

Asioiden hoidon ohessa tuli tietenkin pyörittyä kaupungilla muutenkin ja muutamia juttuja mitkä ovat muuttuneet sitten 2009 kevään pisti silmään, niistä ensimmäisenä Maria-Theresienstrasse ilman mitään remppahommia, eli ensimmäistä kertaa täysin ehjänä vaikka täällä yli 5kk olenkin 2009 viettänyt ja viime talvenakin pari viikkoa. Ja taustalla vaikuttavasti Innsbruckin ylpeys eli Nordpark-hiihtokeskus.

Maria-Theresienstr.

Toinen uusi juttu oli ehjätyn kadun viereen avattu uusi kauppakeskus, joka myöskin oli rakenteilla jo kaksi vuotta sitten ja vielä viime talvenakin melko vaiheessa. Nyt se kuitenkin oli valmis ja olihan se ihan kauppakeskuksen oloinen.

Kauppakeskus

My favourite

Kauppareissun päätteeksi kävin kurkistelemassa vähän taloni sisäpihalla ja täytyy kyllä sanoa, että melkoiseksi slummitaloksi voisi taloa sanoa jos vain tuolta puolen näkisi, koska itse asunto on kuitenkin ihan jopa keskitasoa vähemmän askeettinen kuin, mitä olen täällä tai Saksassa yleensä opiskelijoilla nähnyt.

Huomattavaa: oven yläpuolella oleva suuri parveke/terassisysteemi todellakin kuuluu juuri meidän asuntoomme.

Talo

Slummi?

Ajattelin sitten samalla kun taloa muutenkin esitellään niin ottaa muutaman kuvan myös sisätiloista ja huoneestakin uudelleensisustamisen sekä viihdekeskuksen kokoamisen jälkeen. Asuntohan tosiaan on melko kompakti 3 huoneen WG, kuten täällä on tapana kimppakämpistä sanoa ja kämppiksinä minulla on yksi saksalainen tyttö, jota en ole vielä ehtiny näkemään täällä asumisen aikana ja tällä hetkellä vielä Etelä-Tirolilainen (Italialainen kait, ei näistä ota selvää kun osavaltiot menevät maiden rajojen yli) tyttö, joka on lähdössä noin viikon päästä vaihtoon ja jonka tilalle tulee Itävaltalainen kaveri jossain vaiheessa. Jouduin vaihtamaan Olympuksesta vanhaan Canoniin, koska yhteiselo Olympuksen kanssa ei vielä ole täysin harmoniassa. Seuraavista ensimmäinen kuva on otettu Olympukselta, mutta seuraavat Canonilla, koska Olympus ei suostunut yhteistyöhön enää ensimmäisen kuvan ottamisen jälkeen, asiaa selvitellään. Mutta täytyy sanoa, että Olympuksen värimaailma on suorastaan ihailtava Canoniin verrattuna, vaikkakin herkkyys oli ensimmäisessä kuvassa huomattavasti pienempi.

Huone 1

Huone 2
Viihdekeskus
Keittiö 1

Keittiö 2

Keittiö 3

Kylpyhuoneesta kannattaa huomata erittäin mielenkiintoiset peilikaapin valot.

Kylpyhuone

Itävaltalainen siivouskomero

Seuraavassa noudatetaan hieman samaa logiikkaa kuin Münchenin asuntoni keittiön hanassa.

Itävaltalainen logiikka?

Kaikkien rakastama (??) saksalainen inventio:

Porraspönttö!

Täysin normaaliahan on, että wc ja kylpyhuone ovat erikseen (how convenient!), mutta Keski-Eurooppalaista mentaliteettia ei liikaa voi ihmetellä koskaan, sillä ainoa lavuaari sijaitsee kuitenkin ainoastaan kylppärissä, eli kyllä, ylläolevan kuvan huoneessa ei tosiaankaan ole muuta kuin pönttö, mutta portaallinen “Scheissestufe” -malli sentään.

Terassi

Terassinäkymä

Kyllä tuolla terassilla kelpaa keväämmällä grillailla kunhan vähän lämpötila nousee. Terassilla tosiaan neliöitä luultavasti lähes samat kuin asunnossa yhteensä, mutta mikäpä se siinä. Ja taustalla näkyvä vuorijono on osa kaupungin pohjoispuolella olevaa vuorijonoa Nordketteä.

Valittamisen määrästä huolimatta viihdyn Itävallassa ja asunnossani enemmän kuin hyvin ja voisin kyllä vaihtaa kaikki käytännön täydellisyydet ym. hienoudet Suomesta noihin ulkona joka puolella näkyviin lumisiin huippuihin, niin se vain on. Ja mitäpä reissaaminen ja ulkomaillaolo olisi, jos ei valittaa saisi ja kehua Suomen hienoutta ja toimivuutta (ja erityisesti ihanaa totalitarismia, eikun).

Fiilis on erittäinkin positiivinen ja kaikki hommat alkaa olla hoidossa (AINIIN) kausikorttia lukuunottamatta, koska sellaista en tänään Nordkettenbahnin (Nordparkiin vievä juna) ala-asemalta saanut ostettua, koska tädille ei vaan sen vertaa mennyt perille, että kausikortin olisin halunnut, snowcardia kysellessä vastaukseksi tuli vaan “you have no skis”, huoh… Noh jospa huomenna sen jostain saisi käytyä ostamassa, ei vaan jaksaisi pelkästään sen vuoksi lähteä raahaamaan kaikkia mahdollisia rojuja bussiin kun kortti kuitenkin PITÄISI ihan täältäkin saada, ellei näin älytöntä kielimuuria olisi. Turistikaupunki my ass, saksankieliset vaan nyt sattuvat aina olemaan saksankielisiä ja omaavan myös heille ominaisen nationalistisen mentaliteetin (kuten esim. Saksassa tuossa syksymmällä), mutta ei pidä yleistää tietenkään, yleistäminenhän on väärin ja rumaa.

Eipä kait sitä sitten sen kummempia, lumisateita edelleen odotellaan, mutta eiköhän tässä mäkeenkin pidä huomenna tai viimeistään keskiviikkona lähteä, kiirettä vaan tahtoo pitää kaikilla täällä, kun on semesterin loppu meneillään ja kauheasti tenttejä kaikilla muilla, mitähän sitä ite keksisi, kun sitä paudaakaan ei ole ihan tosta vain laskettavissa tällä hetkellä. Tämä ilta varmaan jatkuu tästä viime kesän Flown fiilistelyistä Marina and the Diamondsin tahdissa leffojen ja sarjojen katseluun ellei kovin suuria ihmeitä tapahdu.

Bis später!

This entry was posted in Asuminen, Innsbruck, Ruoka and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *