Kiipeilysyksy ja Japanifiilistelyt

Xavierin White Noisen toisen kierroksen innoittamana innostuin sitten bloggaamaankin taas vaihteeksi, koska tärinälevelit ilmeisesti ylittivät kriittisen pisteen. Homman nimihän on se, että keli on ollu ihan p***a lähes koko syksyn ja sehän on antanut hyvän mahdollisuuden keskittyä duuniin, graduun ja kiipeilyyn ja perinteiseen tyyliin muuta ei olekkaan sitten tarvinnut tehdä. Varsinkin kaksi ensimmäistä ovat myös sen verran tehokkaita pällinlevittäjiä, että mieli alkaa pikkuhiljaa jo vaellella tulevaa Japanin reissua kohti.

Koska hiihtämään ei vielä pääse ja 2/3:sta aiemmin mainitusta ei kummasti innosta bloggailemaan niin kirjotellaampas siitä kolmannesta eli kiipeilystä. Kiipeilystä tuli tosiaan innostuttua vihdoinkin ihan kunnolla, mistä suurin kiitos kuuluu ehkä Jyväskylän Boulderpajan Jyrkille, joka toi hienot puitteet Jyväskyläänkin reenata boulderia, propsit! Ja reenattuhan sitten onkin, empäs ole tainnut hiihtämisen lisäksi innostua mistään yhtä paljon sitten teinivuosien kisasulistelujen jälkeen, huikee fiilis kyllä! Pajalla on siis tullut rampattua, alussa pari kertaa viikossa, koska näpit ei kestäny enempää, loppukesästä kolme kertaa viikossa alkoi olla jo normi ja viime viikkoina on välillä kyennyt käymään jopa neljä kertaa eikä taida takana olla kuin yksi yhden kerran viikko viimeiseen puoleen vuoteen!

Ja sen kyllä huomaa. Nimittäin tälläkin hetkellä käsivarsien lihakset tuntuu olevan niin jumissa, että huomiset boulderit pelottaa jo valmiiksi. Kävin myös ekaa kertaa sitten kesän ulkokiipeilyjen jälkeen köysittelemässäkin eilen, kun graniittiin oli tullut uusia reittejä ja tämä pienenpieni lajinvaihto pamautti koko yläkropan ja coren kyllä aivan juntturaan. Mutta on se kyllä hienoa hommaa ja kehitystäkin on tapahtunut! Varsinkin alun kehityskaari boulderissa oli ihan uskomaton, kun tuntui että hermoston kehittymisen myötä joka viikko meni uusia haastavampia reittejä, kunnes jossain 6A+ tasolla kaari alkoi loiventua ja loiveni ihan reilusti jopa, kun pariin kuukauteen ei oikein tuntunut mitään uutta nousevan ja ehdin jo parit ihan systemaattiset reenitkin tehdä, mutta sitten yhtäkkiä tulikin ihan hirveä ascend spree ja pitkäaikaisia projekteja nousi viikossa useampia! Mitäs sitä siis reenaileen! No ei vaan kait tuota pitäis vähän alkaa miettiä ja varsinkin varomaan vähän nivelten osalta kun krimppivoima tuntuu kasvaneen kuukaudessa ihan huomattavasti, mikä siis oli kyllä yksi tekijä, että uusia reittejä rupesi niin kovasti nousemaan. Jospas inspistä vaikka alla olevasta videosta, otelautakin on jo ostoslistalla kunhan Japanista selviää takaisin:

Japanista puheenollen, reissuunlähtö on 15.1. ja päiv… viikkoja lasketaan jo kuumeisesti ja fb-tsätti alkaa olla räjähtämispisteessä malttamattomuuden johdosta. Homman nimi on siis kahdeksan viikkoa pöllyttelyä Hakubassa viime talven tapaan, koska olihan sinne päästävä takaisin. Ja mukava lähteä tuuppamaan heti ekasta päivästä lähtien kun mestat tuttuja. Gearitkin alkaa olla kasassa Camussa odottelevaa ABS:ssää lukuunottamatta, mutta pitää se vielä ennen joulua käydä hakemassa. Tänä vuonna reissuunlähtevät sivakat ovat viime vuodesta tutut Hell Bentit Dukeilla tuunattuna, koska uusi randopopo ei oikein muihin siteisiin uppoa ja kinkkaussukseksi lähtee kevään aleista hankitut Pirkkasukset eli Coreuptin Born to Dropit Dynafitin Radical FT:llä varustettuna. Mielenkiinnolla melkoisen jäykkiä Coreupteja odottelen, mutta uskallan luottaa niiden uivan paremmin kuin Coombackien 125mm leveyden ja reippaamman keularockerin johdosta.

Tulevan kauden lelut

Ja koska omia videoita on niin kiva kattoa, että melkein tulee haikeudesta itku silmään niin tässäpäs vielä fiilistelyvideo viimereissulta:

Eipä kait siinä sitten muuta, täriseminen jatkuu kuin myös hiileenpainaminen gradun kanssa, että siitä tosiaan kohta pääsisi jo eroon ja ehkä siinä sivussa pitää vielä jaksaa Baabelin pyörääkin pyörittää, mutta kaitpa sitä vielä sen seitsemän viikkoa!

Posted in Talvi, Välineet | Tagged , , , | Leave a comment

Talvi, Movember ja skenexpot

Heipparallaa vaan pitkästä aikaa! Hiljaista on ollut, mutta uusi talvi tulla tupsuttaa kovaa vauhtia ympäri pohjoista pallonpuoliskoa ja Facebookin newsfeedi alkaa olla sen mukainen. Suomen Ateenaankin ensilumet saatiin jo ja kaikkien(?!) ihmetykseksi se ei ole vieläkään sulanut pois, vaikka pienen maanantai-illan “pysyvän lumen” toivonkipinän johdosta tiistai-aamuna saikin jo hieman taas maistiaista siitä loskassa kahlaamisesta. Yllättäen kuitenkin lunta tipahti samana päivänä hieman lisää ihan siinä valkeassa muodossa, joten tapahtumat ovat olleet lähes päinvastaisia totuttuun täällä Etelä-Suomessa, kun aiempina talvina lumisade on muuttunut melkein lennosta räntäsateeksi ja lumesta on nautittu lähinnä noin vartin verran ja loskasta noin viikon verran sen päälle, tätä jatkuen noin 3kk ajan aina tammikuulle asti.

Jokatapauksessa lumen tuoma valoisuus ja lumisateessa käveleskely laukaisi lapsuus- ja nuoruusvuosien muistot siitä jokasyksyisestä talven odotuksesta, kun kotikeskus-Kommattiin oli päästävä heti kun ensimmäinen metrin leveä ura hänkkärille oli mahdollista kolailla kasaan. Lumentulosta saatava fiilis on pysynyt kumman samana, vaikka nykyään tuntuukin että siitä lumesta ja talvesta on enemmän riesaa kuin hyötyä täällä pimeällä flatlandilla missä mittari laskee epäinhimmillisiin lukemiiin lähes 100-varmasti joka vuosi ainakin joksikin aikaa. Leveyspiiri vaihtoon siis ainakin talvikuukausiksi vielä joku päivä…

Nykyään joka-marraskuinen hienous nimeltään Movember alkaa huomenna myös ja hienon hienoja kalapuikkoja alkaa pikkuhiljaa ilmestyä piireihin kuin piireihin. Tämän sankarin lähtötilanne kuvattuna alla (ei heikkohermoisille):

Alkutila (Anteeksi pelottavasta kuvasta)

Eikuvvain viikset kasvamaan vaan!

Kolmas aihe eli ilmeisesti vuoden massiivisimmat hiihto-lauta-skenekokoontumisajot ovat taas tuloillansa tulevana viikonloppuna ja näin toiskertalaisena koko messuille osallistujana odotukset ovat kovat ja pettymykset todennäköisesti suuria. Leuka rinnassa, mutta siitä huolimatta perjantaina kohti viime vuonna ensi kertaa järjestetyille ja jo legendaarisiksi muodostuneille Vapaalaskuiltamille Wanhalle Ylioppilastalolle (trendikkäästi tupla-Weellä, ei käryä onko oikeasti) pitäisi suunnistaa ja taitaapas tiedossa olla talven pääreissuporukan eli Japaniin lähtijöiden get-together ja jo viime vuonna mukanaolleiden reunion.

Helsinkiin siis viikonlopuksi haippaamaan skenepiireissä parhaista suksista, mestoista, viiksistä, kameroista, kaljoista, viinoista jne että eiköhän näistä legendaariset kinkerit aikaiseksi saada. Odotukset ainakin korkealla, jotenkin ne hiihtopiirit vaan vetää puoleensa aina tässä talven kynnyksellä, ei sille mittään maha. Ja vanhoja tuttuja näkee varmasti het niin paljon että pää mennee pyörälle.

Ai niin uutta geariahan saapui myös talven koitoksia varten:

Uudet popot

Näiden kaverina saapui myös uudet Dynafit Radicalit, jospas tällä setillä tämäkin läski saisi riittävästi voimaa sukseen. Suksiksi alle setä-Conradin pirkkatarjouksesta hommatut Coreuptin Born to dropit, mielenkiintoisen muotoset sivakat, jännä nähä miten toimivat tai kestävät.

Ei kait siinä, expoilla nähhään jos nähhään!

Posted in Talvi | Tagged , , , , , | Leave a comment

Ja taas Innsbruckissa

Japanin jälkeinen blogihiljaisuus rikkoutuu vihdoin! Nyt ollaan taas vaihteeksi Innsbruckissa, kas kummaa! Olen nyt ollut täällä aikalailla viikon verran ja hiihto, ruoka ja olut sekä elo on maistunut!

Tuttuun tapaan täällä olen tavannut pääasiassa suomalaisia (:D) sekä muutaman hassun ulkomaalaisen eilen Nordparkin iglubilekauden päättäjäisissä. Kivat kinkerit mikäs siinä ja Itävaltalaiseen tapaan erittäin johdonmukainen bissen hinnoittelu: iglussa pieni pullo 3,90e ja sisällä ravintelissa iso pullo 3,60e. Halpaa jokatapauksessa kun kotisuomeen vertaa. Ja iloa riitti.

Suomalaisia Photo by: Anssi Toivakka

Brooklyn Nordketteltä

Aika on mennyt jo pitkään kuolattuja ruokia syödessä ja todo-listalta ylitseviivaillessa ja hiihdellessä sekä tottakai hieman olutta maistellen. Kolme päivää on nyt tullut hiihdeltyä ja päivistä kaksi on ollut kyllä todella hyviä. Ensimmäisenä päivänä teimme kevyen 500m tourin Kühtain yhdessä laaksossa ja lämmöstä huolimatta pohjoisseinän lumi oli kuin olikin vastoin kaikkia odotuksia täyttä puuteria ja sehän jos mikä kelpasi.

Touring touring Photo by: Juuso Mattila

Babylonin ulkopuolella Photo by: Ville Alatalo

"Earn your turns" Photo by: Ville Marttila

Maastolounas kva Photo by: Ville Alatalo

Toisena päivänä piti vähän lepuuttaa ettei liian rankka startti tule tourikaudelle ja se päivä meni Patcherkofelilla auringonpaisteessa istuskellen rinteiden pehmenemistä odotellen. Loppupäivästä harrastimme vähän jopa carving-reeniä, koska alaterassin edessä oli pari erittäin sopivaa lyhkäistä ja sopivan jyrkkää rinnettä vähän oluen siemailun välissä käydä tuikkaamassa.

Rough life Photo by: Anssi Toivakka

Gulaschsuppe

Viimeisin eli eilinen touripäivä ei nyt ollut ihan mitä haettiin, mutta pieni säätö kuuluu asiaan ja auringonotto ja lounastelu maastossa oli kivaa vaikkei ylös- eikä alasmeno ollutkaan mitään pumpulissa uimista, ei sitten niin millään.

Alku ei luvannut kovin hyvää... Photo by: Ville Alatalo

Sinne minne ei päästy Photo by: Ville Alatalo

Aina ei voi onnistua mutta eipä elämästä silti voinut valittaa Photo by: Ville Alatalo

Ruoka täällä on hyvää ja halpaa kuten olut, joten kulinarismireissujahan nämä nykyään meinaavat olla, tässä muutamia aiempien lisäksi:

Gröstl

On niitä ribsejä ja kanoja ja fleischkäseä! Potkii Suomen einekset kyllä 100-0

Chili-Kebap döner (http://chili-kebap.com/)

Näiden lisäksi Mamma Mian Pasta Salmonet ja muutamat muut kebapit on testattu, listalla jäljellä vielä ainakin Running Wok (viime vuoden vanha tuttu viikonlopun varma valinta), Sushi, Madhubanin Curryt, Buzihütten Fondue ja/tai Hausschnitzel etc etc…

Theresien Braun bisse kva

Ei siitä mihinkään pääse, että kyllä on Erskin sydän Innsbruckiin jäänyt, niin kivvaa täälä vaan aina on. Lunta vaan vois sattaa vähän enempi… vaikka niinku Japaniassa… Mutta hei ehkäpä sitä sataa ensi viikolla (!):

Ennuste! Sormet ristissä ettei muutu! Lähde: http://www.yr.no

Posted in Innsbruck | Tagged , , , , | Leave a comment